Žít s chutí

Pečená treska se zeleninovým pyré

Pečená treska se zeleninovým pyré

Recept na tresku patří mezi často hledané recepty. Dnes si ukážeme v podání s výborným zeleninovým pyré.

U nás doma ryby minimálně jednou nebo dvakrát týdně určitě pravidelně připravujeme. Vím, že spousta lidí má problém hlavně s jejich přípravou, proto je tolik nevyhledává. Ryby do našeho jídelníčku ale patří a pokud máte děti, určitě se je snažte zařazovat co možná nejvíc. Tenhle recept navíc dětem chutná, protože má pyré díky batátům a mrkvi přirozeně sladkou chuť.

Co budete potřebovat:
Na rybu:
Filety z tresky aljašské
Citrónová šťáva  
Bylinky na ryby  
Sůl  
Paprika mletá sladká  
Bílý jogurt 
Eidam 30% plátkový
Cuketa nakrájená na kolečka
Paprika mletá uzená  
Majoránka  
Olivový olej panenský

Na pyré:
Batáty (sladké brambory)
Brambory
Mrkev (1-2)
Celer (1/3)
Lžíce másloá čerstvého 
Mléko plnotučné 
Lžička rozmarýnu  

Postup:
Příprava ryby:
1. My už rybu kupujeme vždycky naporcovanou, takže filety jen jednoduše rozprostřu na plech, který mám vyložený pečícím papírem. Osolím, opepřím (dětem solit není potřeba), zakápnu citronovou šťávou a posypu bylinkami na ryby a špetkou mleté sladké papriky.

2. Každý filet potřeme bílým jogurtem a položíme na ně plátek eidamu.

3. Nahoru naskládáme plátky cukety nakrájené na kolečka, posypu ještě lehce majoránkou a uzenou mletou paprikou. Nakonec všechny filety pokapeme kvalitním olivovým olejem a dáme péct na 25 minut (zhruba na 180 stupňů podle trouby).

Příprava pyré:
1. Batáty, brambory i mrkev očistíme a dáme do hrnce vařit na páru. Na páře zeleninu vařím ráda, zůstane jí přirozeně sladká chuť a taky víc vitaminů.

2. Uvaříme doměkka, rozmačkáme a potom spolu s máslem a mlékem rozmixujeme do hladkého pyré. Nakonec přimícháme trochu rozmarýnu (sušený nebo i čerstvý).

Podávala jsem s pečenými cherry rajčátky (přihodila jsem je na pár minut do trouby k rybě), čerstvou petrželovou natí a zakápnu olivovým olejem.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru