Žít s chutí

Mrkvové placky s krůtím masem

Mrkvové placky s krůtím masem

Tento recept kombinuje sladkost mrkve s jemností krůtího masa a sýrovou plností, což vytváří lahodné a vyvážené jídlo pro celou rodinu.

Co budete potřebovat:
3 středně velké mrkve
3 lžíce hladké mouky
2 hrsti strouhaného eidamu
2 stroužky česneku
Sůl
Pepř
300 g mletého krůtího masa
2 lžíce olivového oleje
1/2 kelímku zakysané smetany (dip)

Postup přípravy:
1. Mrkev očistěte a nastrouhejte na jemno. Stlačte, aby jste odstranili přebytečnou vodu.

2. Ve větší míse smíchejte nastrouhanou mrkev, hladkou mouku, strouhaný eidam. Přidejte prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti.

3. Vytvořte z těsta malé placky. Pokud je těsto příliš mokré, přidejte trochu mouky.

4. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte mleté krůtí maso, osolte a opepřete. Restujte, dokud není maso krásně zlatavé.

5. Na jiné pánvi rozehřejte zbylý olivový olej. Položte na ni mrkvové placky a restujte z obou stran na středním ohni, dokud nejsou zlatavě křupavé, zhruba 3-4 minuty z každé strany.

6. Servírujte se zakysanou smetanou a zeleninou dle chuti.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru