Ředkvičková pomazánka

Svěží a lehká ředkvičková pomazánka je ideální na snídani, svačinu nebo lehkou večeři. Jemný tvaroh s jogurtem vytváří krémovou konzistenci, zatímco ředkvičky dodávají příjemnou svěžest. Skvěle se hodí na pečivo a dochutit ji můžeš podle své chuti!

Co budeš potřebovat:
Hrst ředkviček
250 g tvarohu polotučného
2 vejce
Lžíce bílého jogurtu
Lžička plnotučné hořčice
Sůl
Pepř
Nasekaná pažitka

Postup přípravy:
1. Vejce uvaříme natvrdo a poté je pomocí struhadla nastrouháme do misky.

2. Nastrouháme i ředkvičky, které jemně osolíme a necháme okapat v sítku (pustí hodně vody). Dochutíme pepřem, lžičkou plnotučné hořčice a lžící bílého jogurtu, případně dosolíme.

3. Servírujeme ideálně na žitném nebo celozrnném pečivu a můžeme posypat čerstvou pažitkou.

Picture of Michaela Sedláčková

Michaela Sedláčková

"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"

Nákupní košík
Přejít nahoru