Žít s chutí

Pečený losos s jogurtovou omáčkou

Pečený losos s jogurtovou omáčkou

Pečený losos se zdravou jogurtovou omáčkou s citronem, okurkou a bazalkou podávaný s bramborovými a mrkvovými hranolkami je neskutečně svěží a chutné jídlo.


Co budete potřebovat:
Filet z lososa
Bylinky na ryby  
Sůl  
Lžička olivového oleje
Brambory 
Mrkev

Na jednu porci omáčky:
40 g bílého jogurtu
Lžička olivového oleje
Majoránka  
Sůl  
Pepř  
Citrónová šťáva  
Bazalka  
Zhruba čtvrtina salátové okurky


Postup:
1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Lososa vložíme na pečící papír, osolíme, opepříme, přidáme bylinky na ryby a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct do trouby a rybu pečeme celkově asi 25-30 minut.

2. Mezitím si nakrájíme brambory a mrkev do tvaru hranolek. Po zhruba 10 minutách je přidáme na plech k lososovi (stačí je péct kratší dobu než rybu).

3. V době, kdy se nám ryba se zeleninou peče v troubě, si připravíme svěží jogurtový dresink. My ho v rodině máme rádi, protože je jednoduchý a hotový opravdu během chvilky. Do malé misky dáme bílý jogurt, který osolíme, lehce opepříme a přidáme sušenou majoránku. Čerstvou bazalku a salátovou okurku (klidně se slupkou) nasekáme najemno a přidáme k jogurtu. Přidáme lžičku panenského olivového oleje, zakápneme čerstvou citronovou šťávou a zamícháme. To je všechno a přitom to celé jídlo krásně doplní.

4. Společně servírujeme a nahoru můžeme na dozdobení dát pár lístků bazalky a plátků okurky navíc.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru