Žít s chutí

Kuřecí játra na cibulce s rýží

Kuřecí játra na cibulce s rýží

Játra jsou známá pro svůj vysoký obsah vitaminu A. Rovněž v nich najdeme zastoupení vitaminu D, B (nejvíce B12 a B2), jsou ale také bohatým zdrojem dobře využitelného železa. Občasná konzumace jater je velmi prospěšná pro naše zdraví nebojte se je zařazovat také do jídelníčku menších dětí (1-2 měsíčně).

Spousta lidí vnitřnosti nejí, neví jak je upravit, nelákají je… Takovým osvědčeným tipem, jak játra zbavit jejich typické kovové chuti, je namočit je přes noc do mléka (mléko se pak pochopitelně vylije).

Dalším tipem je za mě použít na vaření plnotučnou hořčici a bylinky. Ukážu vám velmi jednoduchý tip, jak játra připravit chutně s pár ingrediencemi.

Co budete potřebovat:
300-400 gramů kuřecích jater
2 kžičky ghí (přepuštěné máslo)
1 cibule
Sůl
Pepř
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
1 lžička hořčice plnotučné
150 gramů fazolových lusků mražených
Rýže jasmínová

Postup:
1. Játra propláchneme vodou, očistíme a nakrájíme na drobnější kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2. Na pánvi si rozpálíme dvě lžičky ghíčka a orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme játra, osolíme, opepříme, ochutíme lžičkou drceného kmínu, trochou majoránky a lžičkou plnotučné hořčice. Na vyšším stupni je necháme hezky zatáhnout, potom podlijeme trochou vody a několik minut dusíme pod pokličkou. 

3. Mezitím uvaříme rýži (množství každý podle svých potřeb) a na malé lžičce ghíčka ještě orestujeme zvlášť na pánvičce mražené fazolové lusky.

4. Hotovo. Rychlovka, kterou můžeme během pár minut servírovat.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru