Žít s chutí

Zapečené brambory s fetou a špenátem

Zapečené brambory s fetou a špenátem

Recept na zapečené brambory se sýrem feta a špenátem. Brambory na loupačku s tvarohem známe snad každý. Co jim dát rozměr skvělého sýra a připravit je s výborným sýrem feta a jejich chuť doladit špenátem s česnekem?

Co budete potřebovat:
Na brambory:
400 gramů brambor
2 lžíce olivového oleje
Sůl
Lžička majoránky

Špenátová směs:
4 stroužky česneku
Nasekaná chilli paprička
2 balení baby špenátu
Pepř

Na posypání:
100 gramů sýru feta sýr

Postup:
1. Nejprve pečlivě očistíme brambory (pečeme i se slupkou). Poté každou bramboru napůlíme, vevnitř osolíme, zakápneme olivovým olejem a posypeme majoránkou. Takto každou bramboru zabalíme do alobalu a vložíme na plech. Pečeme 35-45 minut v troubě na 200 stupňů.

2. Nakrájíme na plátky česnek a podle chuti i chilli papričku a dozlatova orestujeme na másle (případně olivovém oleji). Jakmile chytá česnek zlatavou barvu (je to opravdu rychle, pozor na přepálení a zhořknutí), nechte s ním na pánvi spařit baby špenát. Podle chuti osolte, opepřete.

3. Sýr feta natrháme na drobné kousky.

4. Na upečené brambory přidáme špenátovou směs a posypeme sýrem feta.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru