Žít s chutí

Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem, sušenými rajčaty a olivami – občas se hodí recept na rychlé a lehké jídlo. Skvěle se hodí k večeři nebo pak do letních měsíců klidně ve formě oběda. Kombinace sušených rajčat, oliv a bylinek je příjemné pohlazení.

Co budete potřebovat na 1 porci:
Kuřecí prso
Celozrnný kuskus
Hrst cherry rajčátek
Hrstka gramů černých oliv
Hrst gramů sušených rajčat
Hrst polníčku
Lžíce olivového oleje
Sůl
Pepř
Mletý kmín
Koriandr čerstvý
Špetka mleté sladké papriky

Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, případně naklepejte. Z obou stran osolíme a opepříme, dále ochutíme kvalitním mletým kmínem, koriandrem, rozmarýnem a sladkou paprikou.

2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a prsa z obou stran orestujeme.

3. Mezitím zalijeme kuskus vroucí vodou a necháme odstát. Většinou platí na 1 díl kuskusu 2 díly vody (návod bývá případně na konkrétním obalu).

4. Sušená rajčata a olivy nakrájíme na drobné kousky a vložíme do velké mísy. Přidáme polníček a hotový kuskus. Nakrájíme k salátu restované kousky masa a vše smícháme.

5. Nakonec prokápneme panenským olivovým olejem a dochutíme dle potřeby.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru