![](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/04/Vajecna-omeleta-se-spenatem-kopie-300x225.jpg)
![](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/04/Kureci-sekana--1024x768.jpg)
kuřecí sekaná
Tradiční recept na sekanou asi všichni známe. Co si ukázat tip, jak sekanou připravit méně tučně a zkrátka tak nějak v lehčí verzi. Hodí se do redukčních jídelníčku, tak do jídelníčků dětí.
Co budete potřebovat:
500 gramů kuřecích prsou
2 vejce
Sůl
Pepř
Cibule
2 stroužky česneku
Lžička mleté sladké papriky
Lžička plnotučné hořčice
Lžička majoránky
Mražená zelenina dle chuti
hořčice plnotučná 1 lžička
Lžička řepkového oleje
Postup:
1. Kuřecí maso koupíme buď rovnou namleté (drůbeží maso obsahuje méně tuku, seženete běžně kolem 10 % tuku) nebo si doma v mixéru kuřecí prsa rozmixujeme sami. Jen dejte pozor, mleté maso má větší tendence se kazit.
2. Maso osolíme, opepřímee, přidám 2 vejce, malou lžičku drceného kmínu, majoránky a mleté sladké papriky. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 2-3 drcené stroužky česneku. Přidáme lžičku plnotučné hořčice, přisypeme mraženou zeleninu (klasické trio hrášek, mrkev a kukuřice) a promícháme.
3. Jelikož k masu nepřidávám strouhanku ani nic podobného, není tuhé konzistence a je potřeba ho vložit do nějaké užší formy (tu vymažeme řepkovým olejem). Zakryjeme alobalem a dám péct na 180 stupňů zhruba 25-30 minut. Posledních pár minut odděláme alobal, ať se hezky vytvoří křupavý povrch.
4. Sekaná se skvěle hodí tradičně k bramborům a kyselým okurkám.
![Picture of Michaela Sedláčková](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/03/tisk-6804-kopie-e1710717762943-209x300.jpg)
Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"