Žít s chutí

Kuřecí sekaná

kuřecí sekaná

Tradiční recept na sekanou asi všichni známe. Co si ukázat tip, jak sekanou připravit méně tučně a zkrátka tak nějak v lehčí verzi. Hodí se do redukčních jídelníčku, tak do jídelníčků dětí.

Co budete potřebovat:

500 gramů kuřecích prsou
2 vejce
Sůl
Pepř
Cibule
2 stroužky česneku
Lžička mleté sladké papriky
Lžička plnotučné hořčice
Lžička majoránky
Mražená zelenina dle chuti
hořčice plnotučná 1 lžička
Lžička řepkového oleje

Postup:
1. Kuřecí maso koupíme buď rovnou namleté (drůbeží maso obsahuje méně tuku, seženete běžně kolem 10 % tuku) nebo si doma v mixéru kuřecí prsa rozmixujeme sami. Jen dejte pozor, mleté maso má větší tendence se kazit.

2. Maso osolíme, opepřímee, přidám 2 vejce, malou lžičku drceného kmínu, majoránky a mleté sladké papriky. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 2-3 drcené stroužky česneku. Přidáme lžičku plnotučné hořčice, přisypeme mraženou zeleninu (klasické trio hrášek, mrkev a kukuřice) a promícháme.

3. Jelikož k masu nepřidávám strouhanku ani nic podobného, není tuhé konzistence a je potřeba ho vložit do nějaké užší formy (tu vymažeme řepkovým olejem). Zakryjeme alobalem a dám péct na 180 stupňů zhruba 25-30 minut. Posledních pár minut odděláme alobal, ať se hezky vytvoří křupavý povrch.

4. Sekaná se skvěle hodí tradičně k bramborům a kyselým okurkám.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru