![](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/04/Vajecna-omeleta-se-spenatem-kopie-300x225.jpg)
Kuřecí maso na kari s rýží a fazolovými lusky je skvělou variantou oběda i večeře.
Co budete potřebovat na zhruba 2 porce:
300 gramů kuřecích prsou
Cibule
Lžička řepkového oleje
Sůl
Pepř
Lžička kari koření
100 ml mléka polotučného
100 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
1 menší brambora
Hrst strouhaného eidamu
Rýže basmati dle potřeby
Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.
2. Cibuli orestujeme dozlatova na lžičce řepkového oleje, poté přidáme maso a ochutíme – kari, sůl a pepř.
3. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme mlékem a vývarem. V této chvíli můžeme na zahuštění přidat menší nastrouhanou bramboru. Dusíme pod pokličkou zhruba 15 minut.
4. Pokud chceme jemnější chuť, ke konci přidáme strouhaný eidam promícháme.
5. Podáváme s rýží a restovanými fazolovými lusky.
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"
Number of items in cart: 0
Abych vám poskytla co nejlepší služby, používám k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory známé jako cookies. Souhlas s těmito technologiemi mi umožní zpracovávat údaje.