Žít s chutí

Jablečný mugcake

Jablečný mugcake

Tento recept je mým oblíbencem především v zimních měsících, ale s chutí si ho jednou za čas doma připravím v podstatě kdykoliv. Zbožňují ho i děti, jen u těch malých dejte pozor na celé ořechy, tam hrozí riziko zadušení. Pro zařazení ořechů do jídelníčku malých dětí se skvěle hodí ořechová másla.

Co budete potřebovat:
1 menší jablko
1 vejce
30-40 gramů ovesných vloček
Čtvereček čokolády s vysokým obsahem kakaa
Hrstka rozinek nesířených
Lžička mandlového másla
½ lžičky perníkového koření
½ lžičky kypřícího prášku (bez fosfátů a lepku)


Postup:

1. Jablko v menší misce nastrouháme nahrubo.

2. Přidáme ovesné vločky a vmícháme vajíčko.

3. Přidáme všechny ostatní ingredience – nasekaný/nalámaný čtvereček hořké čokolády, hrst nesířených rozinek, lžičku mandlového (nebo jakéhokoliv jiného ořechového másla), nakonec špetku perníkového koření (můžete použít i klasicky skořici) a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů.

4. Směs dáme do misky nebo hrnku (proto ten název) a dáme na 2,5-3 minuty do mikrovlnky. Pokud se vám bude zdát mugcake suchý, příště uberte na vteřinách. Dá se připravit také v troubě pečením na 180 stupňů zhruba 15 minut.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru