![](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/04/Vajecna-omeleta-se-spenatem-kopie-300x225.jpg)
![](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/03/Jablecny-mugcake-1024x768.jpg)
Jablečný mugcake
Tento recept je mým oblíbencem především v zimních měsících, ale s chutí si ho jednou za čas doma připravím v podstatě kdykoliv. Zbožňují ho i děti, jen u těch malých dejte pozor na celé ořechy, tam hrozí riziko zadušení. Pro zařazení ořechů do jídelníčku malých dětí se skvěle hodí ořechová másla.
Co budete potřebovat:
1 menší jablko
1 vejce
30-40 gramů ovesných vloček
Čtvereček čokolády s vysokým obsahem kakaa
Hrstka rozinek nesířených
Lžička mandlového másla
½ lžičky perníkového koření
½ lžičky kypřícího prášku (bez fosfátů a lepku)
Postup:
1. Jablko v menší misce nastrouháme nahrubo.
2. Přidáme ovesné vločky a vmícháme vajíčko.
3. Přidáme všechny ostatní ingredience – nasekaný/nalámaný čtvereček hořké čokolády, hrst nesířených rozinek, lžičku mandlového (nebo jakéhokoliv jiného ořechového másla), nakonec špetku perníkového koření (můžete použít i klasicky skořici) a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů.
4. Směs dáme do misky nebo hrnku (proto ten název) a dáme na 2,5-3 minuty do mikrovlnky. Pokud se vám bude zdát mugcake suchý, příště uberte na vteřinách. Dá se připravit také v troubě pečením na 180 stupňů zhruba 15 minut.
![Picture of Michaela Sedláčková](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/03/tisk-6804-kopie-e1710717762943-209x300.jpg)
Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"