Jablečná buchta
Zdravá jablečná buchta v kombinaci se skořicí není nic těžkého. Stačí vám pár minut a oživíte jídelníček váš i vašich blízkých.
Co budete potřebovat:
kokosová mouka 90 g
psyllium 10 g
jablko 1 a 1/2 ks
vejce 2 ks
mléko polotučné 1.5% 130 ml
máslo čerstvé 40 g
skořice mletá 10 g
mandle 20 g
Postup:
Kokosovou mouku, psyllium, nastrouhané jablko, vejce a mléko spolu pořádně promícháte a vytvoříte těsto.
Z těsta uděláte placku širokou asi 0,5 cm a rozkrájíte na dílce stejně široké jako forma.
Rozpustíte máslo a smícháte ho se skořicí a tímto skořicovým máslem jednotlivé dílce pomažete. Skládáte do formy vystlané pečícím papírem.
Nakonec ještě posypete nasekanými mandlemi a dáte péct asi na 180 °C na 30 minut.
Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"