Žít s chutí

Fazolové čokoládové brownies

Fazolové čokoládové brownies

Recept na fazolové čokoládové brownies, který nejednomu z Vás udělá radost. Fazole z dezertu rozhodně chuťově nepoznáte.

Co budete potřebovat:
fazole červené (plechovka) 1 ks
vejce 2 ks
banán 2 ks
kakao holandské 40 g

vanilkový cukr (balíček) 1 a 1/2 ks
puding čokoládový (balení) 1/2 ks

čokoláda hořká 75% 50 g

Postup:
1. Fazole z plechovky důkladně opláchneme vodou.

2. S trochou vody rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké kaše. Poté přidáme dva žloutky, rozmačkaný banán, kakao, vanilkový cukr (osladit můžete i jiným sladidlem), půlku čokoládového pudingu – znovu jsem to trochu celé pomixovala.

3. Nalámeme na malé kousky hořkou čokoládu (obsah kakaa alespoň 75 %). Nakonec zvlášť v míse vyšleháme dva bílky a smícháme s těstem. Brownies jsou pak hezky vláčné.

4. Korpus (já použila zapékací mísu 20×30 cm) vyložíme pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů zhruba 35-40 minut péct.

Tip: Raději vyndejte malinko dříve, ať jsou brownies vláčné, než je přesušit. Pokud kupujete fazole v plechovce, pozor na slaný nálev – přijde mi, že stejně ve výsledných brownies cítíte malinko slanou chuť, i když je předem pořádně propláchnete.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru