Žít s chutí

Cizrnovo – banánová buchta

Cizrnovo - banánová buchta

Také občas bojujete s nedostatkem luštěnin ve svém jídelníčku? Ukážu Vám, jak cizrnu využít i pro přípravu fit sladkého dezertu.

Co budete potřebovat:
cizrna (plechovka) 1 ks
puding banánový 25 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr (balíček) 1 ks

datle sušené vypeckované 50 g

banán 2 ks

čokoláda hořká 75% 50 g

kypřící prášek 1 lžička

kokos strouhaný 50 g

Postup:
1. Stejně jako tomu bylo u fazolí, i cizrnu si důkladně propláchneme od nálevu a s trochou vody umixujeme do hladké kaše.

2. Do společné mísy pak přidáme banánový pudink, 2 žloutky, vanilkový cukr, či jiné sladidlo dle vlastních preferencí, najemno nakrájené datle, rozmačkané dva zralé banány, prášek do pečiva a na kousky nasekanou vysokoprocentní čokoládu.

3. Jako poslední do směsi přidáme dva vyšlehané bílky a směs celou důkladně promícháme. Díky vyšlehaným bílkům bude celé těsto krásně nadýchané a vláčné.

4. Teď už stačí dát celou směs do kokosem vysypané a vymazané formy a celá buchta se bude péct na 170°C zhruba 30-40 minut.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru