

Zapečený toast s vajíčkem
Známý zapečený toast můžeme do zdravého jídelníčku s klidem zařadit ať už jako snídani nebo večeři.
Co budeš potřebovat:
Celozrnný toastový chléb
Sýr typu žervé
Šunka kuřecí prsní
Eidam 30% plátkový
Kečup
Máslo čerstvé
Vejce
Postup:
1. Plátek celozrnného toastového chleba namažeme Lučinou, druhý plátek máslem a trochu jemného kečupu.
2. Naskládáme šunku, sýr a můžeme přidat zeleninu dle chuti. Toast následně zapečeme.
3. Kvůli dostatku bílkovin v pokrmu toast podávám s vejcem – za mě ideálně volské oko, které osolíme a opepříme. Podáváme se zeleninou.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"