

Vepřová panenka s medovo-hořčičnou omáčkou
Tenká křupavá vrstva na povrchu a uvnitř nádherně šťavnatá. Asi tak bych popsala tenhle recept na vepřovou panenku. Miluju kombinaci dijonské hořčice a medu, a tak věřím, že zachutná i vám.
Co budete potřebovat:
Vepřová panenka
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
3 stroužky česneku
Sůl
Pepř
Lžička rozmarýnu
Lžička majoránky
Pár kapek citronové šťávy
200 ml zeleninového vývaru nebo vody
Brambory
2 mrkve
1 petržel
Postup:
1. Panenku nejprve očistíme od přebytečných blan. V misce smícháme olivový olej, med, hořčici, slisovaný česnek, sůl, pepř a bylinky (nasekané čerstvé nebo sušené) a pár kapek citronové šťávy.
2. Očištěnou panenku potřeme směsí a dáme uležet na 30-60 minut do chladu. Nechat panenku uležet není úplnou nutností, ale čím víc se uleží, tím krásněji provoní marinádou.
3. Potom rozehřejeme troubu na 170 stupňů a nakrájíme na drobné kostičky kořenovou zeleninu dle chuti – mrkev, petržel, klidně i kousek celeru.
4. Rozpálíme pánev (vhodnou do trouby), na které zprudka marinovanou panenku opečeme ze všech stran. Podlijeme sklenicí vody, zasypeme nakrájenou zeleninou a vložíme do trouby. Pečeme zhruba na 20 minut.
5. Přidejte rovnou i plech s nakrájenými bramborovými dukátky. Skvěle se hodí ale jakkoliv upravený brambor.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"
Ebook Odhal tajemství zdravého hubnutí ZDARMA

Intuitivní kuchařka
Objev kouzlo zdravého a intuitivního stravování s mou Intuitivní kuchařkou, která nabízí 56 lahodných a vyvážených receptů. Tato kuchařka je rozdělena do čtyř hlavních částí – snídaně, svačiny, hlavní chody a dezerty bez přidaného cukru. Jednou z hlavních výhod této kuchařky je absence přesných gramáží. Bez nutnosti dodržovat striktní množství ingrediencí získáš ve svém stravování svobodu.
Ukázka kuchařky
Cena 290 Kč 190 Kč
