Tuňáková pomazánka

Jak často zařazuješ ryby do svého jídelníčku? Tuňák se řadí mezi tučné ryby kvůli vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin. Přestože se říká, že co je čerstvé, to je lepší, tuňáku z plechovky se rozhodně stranit nemusíš.

Co budeš potřebovat:
1 malá plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
2 vejce
Citronová šťáva (pár kapek)
1/2 červené cibule
1 lžička plnotučné hořčice
Sůl
Pepř
Lžička olivového oleje

Postup přípravy:
1. Nejprve uvaříme 2 vejce natvrdo (zhruba 10 minut). Vychladlá vejce nastrouháme nahrubo do mísy.

2. K vejcím přidáme tuňáka (1 větší nebo 2 malé plechovky).

3. Nakrájíme si 1/2 cibule, kterou dáme do pomazánky pro zvýraznění chuti. Přidáme 2 lžičky olivového oleje, dochutíme solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou. Pokud máš raději jemnější pomazánky, rozmixuj tyčovým mixérem, jinak stačí vidlička.

4. K pomazánce se skvěle hodí celozrnný chléb.

Picture of Michaela Sedláčková

Michaela Sedláčková

"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"

Nákupní košík
Přejít nahoru