Tortilla plněná mletým hovězím masem

Každý máme občas chuť na pořádnou tortillu. Připravte ji doma bez zdlouhavých příprav. Jednoduše a dokonce zdravě. Je to nesmírně jednoduché a ocení celá rodina – tortilly s mletým masem jsou prostě osvědčená klasika!

Co budeš potřebovat na zhruba 4 porce:
500 gramů hovězího mletého masa
Lžička řepkového oleje
Cibule
Lžička oregana
Lžička kmínu mletého
Sůl
Pepř
300 ml zeleninového vývaru
1 paprika žlutá
1 paprika červená
250 gramů rajčat
Kelímek zakysané smetany
4-5 celozrnných tortill
60 gramů sýru cheddar

Postup:
1. Předehřejeme si pánev s řepkovým olejem a nadrobno nakrájenou cibulí. Mezitím si nakrájíme nadrobno zeleninu – použila jsem rajčata a papriku.

2. Jakmile máme pánev rozehřátou a cibulku jemně zlatavou, přidáme mleté hovězí maso (co se mletého masa týče, většinou se snažím vybírat to, které má do 10 % tuku a obsahuje co nejvyšší možný podíl masa). Přisypeme koření dle libosti. Za mě špetka sůl, grilovacího koření, oregano, mletý kmín a pepř.

3. K restovanému masu přidáme nakrájenou zeleninu. Podlijeme ideálně domácím zeleninovým vývarem (já ho mám zamražený v pytlících a vždy vyndám na vaření potřebné množství). Buď doporučuju použít 100 ml vývaru nebo podlít tím samým množstvím vody a přidat víc koření. Dusíme zhruba 15-20 minut.

4. Tortillu potřeme zakysanou smetanou. Na jednu polovinu naneseme lžící masovou směs, následně na ni naskládáme sýr cheddar. Opatrně s množstvím směsi, ať jde tortilla zabalit. Tortillu zabalíme (přepůlíme) a opečeme na panini grilu nebo jednoduše na sucho na pánvi. Podáváme se zeleninou.

Nákupní košík
Přejít nahoru