

Kuřecí řízky v cornflakes
Řízky budou vždycky naší českou klasikou. Někdo si dá jednou za čas klasické řízky, jiný vyhledává odlehčené verze receptů. Jedna z odlehčených verzí je i tento recept. Jsou obalené ve vajíčku a cornflakes lupíncích a taky jsou po upečení krásně vláčné.
Co budete potřebovat na zhruba 2 porce:
Na řízky:
300-400 gramů kuřecích prsou
Sůl
Pepř
Vejce
Lžička másla
Příloha:
200 gramů brambor
200 gramů batátů (sladkých brambor)
Lžíce másla
1 menší cibule
Sůl
Domácí dresing:
1/2 kelímku zakysané smetany
2 stroužky česneku
Nasekaná čerstvá petrželka
Sůl
Pepř
Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a lehce podle potřeby naklepeme. Osolíme a opepříme.
2. Kukuřičné lupínky se dají koupit rovnou drcené nebo si je nadrtíme sami. Plátky masa obalíme ve vajíčku a poté v lupíncích. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, na řízky přidáme kousek másla. Pečeme zhruba 25 minut na 170 stupňů.
3. Mezitím připravíme přílohu. Brambory a batáty uvaříme na páře. Poté přidáme lžičku másla a rozmačkáme (můžeme použít i trochu vody z vaření). Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině.

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"