

Pečená kuřecí křídla
Pečená kuřecí křídla s domácím dipem – žádná marináda se nevyrovná klasické chuti soli a másla. Mnozí z nás na této kombinaci vyrostli, tak si ji pojďme připomenout. Navíc vám ukážu recept na jednoduchý domácí dip, který se skvěle hodí právě k těmto pečeným křidýlkům.
Co budete potřebovat na cca 2 porce:
6-8 ks kuřecích křidýlek
Brambory (dle sebe)
Sůl
Lžička kmínu celého
Lžíce másla čerstvého
Na domácí dip:
1/2 kelímku zakysané smetany
1/2 kelímku bílého jogurtu
2-3 stroužky česneku
1/2 lžičky majoránky
Lžička olivového oleje
Sůl
Pepř
Špetka mleté sladké papriky
Čerstvé bylinky
Postup:
1. Nejprve vymažeme zapékací mísu domácím vepřovým sádlem.
2. Kuřecí křídla osolíme ze všech stran a pokládáme do mísy. Posypeme římským kmínem a na každé křídlo dáme kousek másla.
3. Lehce podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme (podle trouby) na 160 stupňů asi 40 minut. Dalších 10-15 minut odklopíme poklop, teplotu navýšíme na 200 a v průběhu potíráme uvolněnou šťávou, tím vytvoříme křupavou kůrčičku.
4. Skvěle se hodí podívat s bramborem vařeným na páře a s domácím dipem.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"