

Mrkvové placky s krůtím masem
Tento recept kombinuje sladkost mrkve s jemností krůtího masa a sýrovou plností, což vytváří lahodné a vyvážené jídlo pro celou rodinu.
Co budeš potřebovat:
3 středně velké mrkve
3 lžíce hladké mouky
2 hrsti strouhaného eidamu
2 stroužky česneku
Sůl
Pepř
300 g mletého krůtího masa
2 lžíce olivového oleje
1/2 kelímku zakysané smetany (dip)
Postup přípravy:
1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Stlačíme, abychom odstranili přebytečnou vodu.
2. Ve větší míse smícháme nastrouhanou mrkev, hladkou mouku, strouhaný eidam. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti.
3. Vytvoříme z těsta malé placky. Pokud je těsto příliš mokré, přidáme trochu mouky.
4. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje. Přidáme mleté krůtí maso, osolíme a opepříme. Restujeme, dokud není maso krásně zlatavé.
5. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olivový olej. Položíme na ni mrkvové placky a restujeme z obou stran na středním ohni, dokud nejsou zlatavě křupavé, zhruba 3-4 minuty z každé strany.
6. Servírujeme se zakysanou smetanou a zeleninou dle chuti.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"
Ebook Odhal tajemství zdravého hubnutí ZDARMA
