Kuřecí na kari s rýží

Kuřecí maso na kari s rýží a fazolovými lusky je skvělou variantou oběda i večeře.

Co budeš potřebovat na zhruba 2 porce:
300 gramů kuřecích prsou
Cibule
Lžička řepkového oleje
Sůl
Pepř
Lžička kari koření
100 ml mléka polotučného
100 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
1 menší brambora
Hrst strouhaného eidamu 
Rýže basmati dle potřeby

Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.

2. Cibuli orestujeme dozlatova na lžičce řepkového oleje, poté přidáme maso a ochutíme – kari, sůl a pepř.

3. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme mlékem a vývarem. V této chvíli můžeme na zahuštění přidat menší nastrouhanou bramboru. Dusíme pod pokličkou zhruba 15 minut.

4. Pokud chceme jemnější chuť, ke konci přidáme strouhaný eidam promícháme.

5. Podáváme s rýží a restovanými fazolovými lusky.

Picture of Michaela Sedláčková

Michaela Sedláčková

"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"

Nákupní košík
Přejít nahoru