

Jahodový mugcake
Rychlý jahodový mugcake jako svěží snídaně v letních měsících
Co budete potřebovat:
1 vejce
100 gramů jahod
40 gramů ovesných vloček
Lžička kypřícího prášku (bezfosfátový a bez lepku)
Čtvereček čokolády s vysokým obsahem kakaa
*množství si upravte dle svých cílů
Postup:
1. Jahody rozmačkáme vidličkou. Přimícháme vejce, ovesné vločky a půl lžičky kypřícího prášku (ideálně bez fosfátů). Nalámeme nebo nastrouháme čtvereček hořké čokolády.
2. Směs ložíme do menší misky do mikrovlnky na 2,5 – 3 minuty nebo můžeme zapéct v troubě na 180 stupňů zhruba 15 minut. Servírujeme s řeckým jogurtem, který pokrmu dodá víc bílkovin a dozdobíme čerstvými jahodami.

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"