

Dýně zapečená s mletým masem
Dýně zapečená s mletým masem. Jídlo, které svou přípravou je velmi rychlé a nenáročné. Hodí se také pro děti, dětskou verzi vám brzy připravím zvlášť. Zapečenou dýni s mletým masem ocení ve svém jídelníčku ženy i muži, řekla bych, že to je jedno z těch vděčných jídel.
Co budeš potřebovat:
400 ml polotučného mléka
3 stroužky česneku
Lžička hořčičného semínka
Lžíce řepkového oleje
400 g hovězího masa zadního
1 menší
Cibule
Sůl
Pepř
Provensálské bylinky
Rýže
Postup:
1. Nejprve zahřejeme na mírném ohni mléko, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek (2-3 stroužky), malou lžičku tymiánu a lžičku hořčičných semínek. Pár minut prohříváme.
2. Pečící mísu vymažeme řepkovým olejem. Mleté maso osolíme, opepříme a vložíme do mísy.
3. Dýni hokkaido pořádně umyjeme (nemusíme loupat slupku) a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na plátky a vše vložíme do mísy k masu a promícháme. Posypeme provensálskými bylinkami a případně dosolíme, dopepříme.
4. Nakonec vše zalijeme ohřátým připraveným mlékem s česnekem, tymiánem a hořčičným semínkem. Dáme péct zhruba na 180 stupňů přibližně 35-40 minut.
5. Skvěle se hodí s jasmínovou rýží.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"
Ebook Odhal tajemství zdravého hubnutí ZDARMA

Intuitivní kuchařka
Objev kouzlo zdravého a intuitivního stravování s mou Intuitivní kuchařkou, která nabízí 56 lahodných a vyvážených receptů. Tato kuchařka je rozdělena do čtyř hlavních částí – snídaně, svačiny, hlavní chody a dezerty bez přidaného cukru. Jednou z hlavních výhod této kuchařky je absence přesných gramáží. Bez nutnosti dodržovat striktní množství ingrediencí získáš ve svém stravování svobodu.
Ukázka kuchařky
Cena 290 Kč 190 Kč
