

Čočková pomazánka
Luštěniny bychom měli jíst aspoň 2-3 týdně. Víte, že červenou čočku není potřeba namáčet a nezpůsobuje nadýmání? Je uvařená během pár minut a díky tomu připravíte zdravou svačinu opravdu rychle.
Co budete potřebovat:
Hrst červené čočky
1 lžička olivového oleje
Sůl
Pepř
Špetka majoránky
1 volské oko
Knackebrot/ pečivo
Postup přípravy:
1. Červenou čočku propláchneme a dáme vařit na mírném ohni. Lehce osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky (klidně i saturejky) a lžičku olivového oleje.
2. Čočku buď rozmixujeme na jemnou pomazánku nebo jen rozmačkáme vidličkou (je opravdu velmi rychle uvařená doměkka).
3. Podáváme s volským okem a klasické pečivo můžeme vyměnit třeba za žitný knäckebrot.

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"