Banánové lívance

Banánové lívance, které se hodí na snídani, svačinu i třeba pro děti do krabičky do školy.

Co budeš potřebovat:
2 vejce
1 zralý banán
Špetka skořice
Nastrouhaná citronová kůra
Lžička ghí (přepuštěného másla)

Na dozdobení:
Bílý jogurt
Datlový sirup
Borůvky
Oříšky

Postup:
1. V misce nebo hlubokém talíři vidličkou rozmačkáme větší banán.

2. Přidáme k němu 2 vejce.

3. Díky banánu budou lívance dostatečně sladké, proto stačí dochutit pouze skořicí a případně citronovou (nebo pomerančovou) kůrou.

4. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo – ghí (dodá lívancům chuť), dají se však připravit i bez použití tuku na nepřilnavé pánvi. Lívance jsou hotové opravdu rychle, ať je nespálíte.

5. Hotové lívance dozdobíme dle chuti – můžeme je potřít bílým jogurtem, pokapat datlovým sirupem, přidat ořechové máslo, pár koleček banánu nebo posypat skořicí.

Picture of Michaela Sedláčková

Michaela Sedláčková

"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"

Nákupní košík
Přejít nahoru