

Banánové lívance
Banánové lívance, které se hodí na snídani, svačinu i třeba pro děti do krabičky do školy.
Co budeš potřebovat:
2 vejce
1 zralý banán
Špetka skořice
Nastrouhaná citronová kůra
Lžička ghí (přepuštěného másla)
Na dozdobení:
Bílý jogurt
Datlový sirup
Borůvky
Oříšky
Postup:
1. V misce nebo hlubokém talíři vidličkou rozmačkáme větší banán.
2. Přidáme k němu 2 vejce.
3. Díky banánu budou lívance dostatečně sladké, proto stačí dochutit pouze skořicí a případně citronovou (nebo pomerančovou) kůrou.
4. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo – ghí (dodá lívancům chuť), dají se však připravit i bez použití tuku na nepřilnavé pánvi. Lívance jsou hotové opravdu rychle, ať je nespálíte.
5. Hotové lívance dozdobíme dle chuti – můžeme je potřít bílým jogurtem, pokapat datlovým sirupem, přidat ořechové máslo, pár koleček banánu nebo posypat skořicí.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"