Mini frittaty s vejcem a špenátem

Pokud hledáš rychlou a chutnou snídani nebo svačinu, mini frittaty jsou ideální volbou. Tyto malé vaječné muffiny lze snadno přizpůsobit podle chuti, ať už máš rád/a sýr, zeleninu nebo šunku. Připrav si je předem a užij si zdravé jídlo klidně i na cestách.

Co budeš potřebovat:
2-3 vejce
Hrst baby špenátu
1/2 červené papriky
Hrst strouhaného cheddaru
Sůl a pepř dle chuti
1/2 lžičky sušeného medvědího česneku
1/2 lžičky sušeného oregana
Olivový olej na vymazání formiček
Plátky žitného knäckebrotu

Postup přípravy:
1. Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme dle potřeby formičky na muffiny olejem.

2. Na pánvi nakrájenou restujeme cibuli a papriku do změknutí. Přidáme baby špenát a restujeme, dokud nezavadne.

3. V míse rozšleháme vejce, přidáme restovanou zeleninu a nastrouhaný sýr. Ochutíme solí a pepřem.

4. Směs rovnoměrně rozdělíme do formiček na muffiny.

5. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nejsou frittaty zlatavé a pevné na dotek.

6. Necháme mírně vychladnout před vyjmutím z formy a podáváme s plátky knäckebrotu pro doplnění sacharidů.

Picture of Michaela Sedláčková

Michaela Sedláčková

"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"

Nákupní košík
Přejít nahoru