

Mini frittaty s vejcem a špenátem
Pokud hledáš rychlou a chutnou snídani nebo svačinu, mini frittaty jsou ideální volbou. Tyto malé vaječné muffiny lze snadno přizpůsobit podle chuti, ať už máš rád/a sýr, zeleninu nebo šunku. Připrav si je předem a užij si zdravé jídlo klidně i na cestách.
Co budeš potřebovat:
2-3 vejce
Hrst baby špenátu
1/2 červené papriky
Hrst strouhaného cheddaru
Sůl a pepř dle chuti
1/2 lžičky sušeného medvědího česneku
1/2 lžičky sušeného oregana
Olivový olej na vymazání formiček
Plátky žitného knäckebrotu
Postup přípravy:
1. Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme dle potřeby formičky na muffiny olejem.
2. Na pánvi nakrájenou restujeme cibuli a papriku do změknutí. Přidáme baby špenát a restujeme, dokud nezavadne.
3. V míse rozšleháme vejce, přidáme restovanou zeleninu a nastrouhaný sýr. Ochutíme solí a pepřem.
4. Směs rovnoměrně rozdělíme do formiček na muffiny.
5. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nejsou frittaty zlatavé a pevné na dotek.
6. Necháme mírně vychladnout před vyjmutím z formy a podáváme s plátky knäckebrotu pro doplnění sacharidů.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"