

Ovesná omeleta s jahodami
Sladká, nadýchaná a výživná ovesná omeleta je perfektní volbou na zdravou snídani. Kombinace banánu, vajec a ovesných vloček vytváří jemnou konzistenci, která se skvěle doplňuje s čerstvými jahodami a ořechovým máslem. Rychlá příprava a lahodná chuť tě příjemně nastartují do nového dne!
Co budeš potřebovat:
1 zralý banán
1/2 hrnku jemných ovesných vloček
2 vejce
Špetka soli
Pár čerstvých jahod
1–2 lžíce ořechového másla
Postup přípravy:
1. Banán rozmačkáme vidličkou v míse do hladké kaše.
2. Přidáme ovesné vločky, vejce a špetku soli, a promícháme.
3. Rozehřejeme nepřilnavou pánev na střední teplotu (případně přidáme malou lžičku ghíčka).
4. Nalijeme směs na pánev a rozetřeme do tvaru omelety.
5. Omeletu zapékáme zhruba 3 minuty z jedné strany, otočíme a zapékáme další 2–3 minuty.
6. Omyjeme jahody a nakrájíme je na tenké plátky.
7. Přeneseme omeletu na talíř, poklademe nakrájenými jahodami a pokapeme ořechovým máslem.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"