Dýně zapečená s mletým masem

Dýně zapečená s mletým masem. Jídlo, které svou přípravou je velmi rychlé a nenáročné. Hodí se také pro děti, dětskou verzi vám brzy připravím zvlášť. Zapečenou dýni s mletým masem ocení ve svém jídelníčku ženy i muži, řekla bych, že to je jedno z těch vděčných jídel.

Co budeš potřebovat:
400 ml polotučného mléka
3 stroužky česneku
Lžička hořčičného semínka
Lžíce řepkového oleje
400 g hovězího masa zadního
1 menší
Cibule
Sůl
Pepř
Provensálské bylinky
Rýže

Postup:
1. Nejprve zahřejeme na mírném ohni mléko, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek (2-3 stroužky), malou lžičku tymiánu a lžičku hořčičných semínek. Pár minut prohříváme.

2. Pečící mísu vymažeme řepkovým olejem. Mleté maso osolíme, opepříme a vložíme do mísy.

3. Dýni hokkaido pořádně umyjeme (nemusíme loupat slupku) a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na plátky a vše vložíme do mísy k masu a promícháme. Posypeme provensálskými bylinkami a případně dosolíme, dopepříme.

4. Nakonec vše zalijeme ohřátým připraveným mlékem s česnekem, tymiánem a hořčičným semínkem. Dáme péct zhruba na 180 stupňů přibližně 35-40 minut.

5. Skvěle se hodí s jasmínovou rýží.

Ebook Odhal tajemství zdravého hubnutí ZDARMA

Ebook cover Odhal tajemství

Intuitivní kuchařka

Objev kouzlo zdravého a intuitivního stravování s mou Intuitivní kuchařkou, která nabízí 56 lahodných a vyvážených receptů. Tato kuchařka je rozdělena do čtyř hlavních částí – snídaně, svačiny, hlavní chody a dezerty bez přidaného cukru. Jednou z hlavních výhod této kuchařky je absence přesných gramáží. Bez nutnosti dodržovat striktní množství ingrediencí získáš ve svém stravování  svobodu.

Ukázka kuchařky

Cena 290 Kč 190 Kč

Intuitivní kuchařka cover tablet
Nákupní košík
Přejít nahoru