

Cizrnovo - banánová buchta
Také občas bojujete s nedostatkem luštěnin ve svém jídelníčku? Ukážu Vám, jak cizrnu využít i pro přípravu fit sladkého dezertu.
Co budete potřebovat:
cizrna (plechovka) 1 ks
puding banánový 25 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr (balíček) 1 ks
datle sušené vypeckované 50 g
banán 2 ks
čokoláda hořká 75% 50 g
kypřící prášek 1 lžička
kokos strouhaný 50 g
Postup:
1. Stejně jako tomu bylo u fazolí, i cizrnu si důkladně propláchneme od nálevu a s trochou vody umixujeme do hladké kaše.
2. Do společné mísy pak přidáme banánový pudink, 2 žloutky, vanilkový cukr, či jiné sladidlo dle vlastních preferencí, najemno nakrájené datle, rozmačkané dva zralé banány, prášek do pečiva a na kousky nasekanou vysokoprocentní čokoládu.
3. Jako poslední do směsi přidáme dva vyšlehané bílky a směs celou důkladně promícháme. Díky vyšlehaným bílkům bude celé těsto krásně nadýchané a vláčné.
4. Teď už stačí dát celou směs do kokosem vysypané a vymazané formy a celá buchta se bude péct na 170°C zhruba 30-40 minut.

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"