

Pohanková kaše
Hledáte recept na sladkou pohankovou kaši? Připravit se dá na několik způsobů.
Co budete potřebovat:
pohanka loupaná 40 g
jablko 1 ks
voda 200 ml
protein vanilka 10 g
čokoláda hořká 85% 10 g
lískové ořechy jádra 5 g
skořice
Postup:
Nejprve pohanku propláchneme a přidáme čistou vodu spolu s proteinem. Protein zde zastává funkci k doplnění potřebné bílkoviny v jídle (= sytící funkce), nicméně mohu připravit kaši klidně z mléka. Nastrouháme si polovinu jablka, kterou do hrnce s kaší přidáme a vše spolu povaříme.
Uvařenou kaši servírujeme do misky. Nalámeme zhruba čtvereček vysokoprocentní čokolády (rozpustí se a dodá na chuti), nakrájíme zbylou polovinu jablka, kterou přidáme spolu s ořechy a skořicí na dozdobení.
A snídaně je v pár minutách hotová 🙂

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"