Žít s chutí

Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla s domácím dipem – žádná marináda se nevyrovná klasické chuti soli a másla. Mnozí z nás na této kombinaci vyrostli, tak si ji pojďme připomenout. Navíc vám ukážu recept na jednoduchý domácí dip, který se skvěle hodí právě k těmto pečeným křidýlkům.

Co budete potřebovat na cca 2 porce:
6-8 ks kuřecích křidýlek
Brambory (dle sebe)
Sůl  
Lžička kmínu celého
Lžíce másla čerstvého

Na domácí dip:
1/2 kelímku zakysané smetany
1/2 kelímku bílého jogurtu
2-3 stroužky česneku
1/2 lžičky majoránky
Lžička olivového oleje
Sůl
Pepř
Špetka mleté sladké papriky
Čerstvé bylinky

Postup:
1. Nejprve vymažeme zapékací mísu domácím vepřovým sádlem.

2. Kuřecí křídla osolíme ze všech stran a pokládáme do mísy. Posypeme římským kmínem a na každé křídlo dáme kousek másla.

3. Lehce podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme (podle trouby) na 160 stupňů asi 40 minut. Dalších 10-15 minut odklopíme poklop, teplotu navýšíme na 200 a v průběhu potíráme uvolněnou šťávou, tím vytvoříme křupavou kůrčičku.

4. Skvěle se hodí podívat s bramborem vařeným na páře a s domácím dipem.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru