Omeleta s mozzarellou

Vajíčka se v mém jídelníčku objevují téměř denně a nedám na ně dopustit. Navíc je jejich benefitem obsah všech esenciálních aminokyselin, obsahují dnes často zmiňovaný vitamin D. Obsahují ale A samozřejmě je mám v oblibě proto, že se dají připravit na milion způsobů ať ve sladké nebo slané verzi. Jednou z mých „nej“ je vaječná omeleta s kouskem mozzarelly a hrstkou ovesných vloček.

Co budete potřebovat:
2 vejce
20 gramů ovesných vloček
60 g mozzarelly
1 lžička ghí (přepuštěného másla)


Postup:

1. Nejprve si v misce vidličkou rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme a přidáme hrst ovesných vloček (pokud máte jemné, zvolte ty).

2. Mezitím si rozehřejeme pánev s malou lžičkou ghíčka a nakrájíme plátky mozzarelly.

3. Vaječnou směs vlejeme na pánev. Zhruba po 2 minutách omeletu otočíme a na horní jednu polovinu naskládáme plátky mozzarelly (pokud si hlídáte tuk ve stravě, doporučím light verzi, na chuti rozdíl poznat téměř není). Po chvíli omeletu přeložíme na půl a mozzarella se tak uvnitř omelety hezky prohřeje.

4. Dozdobíme dle chuti zeleninou.

Nákupní košík
Přejít nahoru