

Omeleta s mozzarellou
Vajíčka se v mém jídelníčku objevují téměř denně a nedám na ně dopustit. Navíc je jejich benefitem obsah všech esenciálních aminokyselin, obsahují dnes často zmiňovaný vitamin D. Obsahují ale A samozřejmě je mám v oblibě proto, že se dají připravit na milion způsobů ať ve sladké nebo slané verzi. Jednou z mých „nej“ je vaječná omeleta s kouskem mozzarelly a hrstkou ovesných vloček.
Co budete potřebovat:
2 vejce
20 gramů ovesných vloček
60 g mozzarelly
1 lžička ghí (přepuštěného másla)
Postup:
1. Nejprve si v misce vidličkou rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme a přidáme hrst ovesných vloček (pokud máte jemné, zvolte ty).
2. Mezitím si rozehřejeme pánev s malou lžičkou ghíčka a nakrájíme plátky mozzarelly.
3. Vaječnou směs vlejeme na pánev. Zhruba po 2 minutách omeletu otočíme a na horní jednu polovinu naskládáme plátky mozzarelly (pokud si hlídáte tuk ve stravě, doporučím light verzi, na chuti rozdíl poznat téměř není). Po chvíli omeletu přeložíme na půl a mozzarella se tak uvnitř omelety hezky prohřeje.
4. Dozdobíme dle chuti zeleninou.

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"