

Maková kaše
Míváte chuť na sladkou svačinku? Není třeba žádných obav ze sladkých pokrmů, vždy záleží na složení a také na jejich množství. Makovou kaši si můžete připravit dle svých vlastních chutí, preferencí a také potřebných nutričních hodnot.
Co budeš potřebovat:
Lžíce máku
2 lžíce ovesných vloček
Kelímek zakysané smetany (12 % tuku)
Hrst lesního ovoce, plátky banánu
1 lžička ořechového másla
Lžička medu (dle chuti)
Lžička goji (kustovnice čínské)
Postup přípravy:
1. Základem je smíchat zhruba mletý mák, ovesné vločky a zakysanou smetanu.
2. Přidáme lesní ovoce (čerstvé nebo mražené) a plátky banánu.
3. Pokud máme potřebu dosladit, pokapeme včelím medem.
4. Můžeme dochutit také ořechovým máslem a přidat goji neboli kustovnici čínskou a nahoru vložit pár lístků máty.

Michaela Sedláčková
"Objev se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"