Dýňovo - hruškový koláč

Dýňová sezona sice již pomalu končí, ale máte-li doma ještě nějaké dýně, které potřebujete zužitkovat, zkuste tento jednoduchý a rychlý dýňovo – hruškový koláč, který se skvěle hodí třeba jako dezert ke kávě nebo klidně i na snídani, budete-li mít chuť.

 

Těsto:


dýně hokkaido 200 g
hrušky 200 g
celozrnná žitná mouka 120 g
vejce 2 ks

koření

kypřící prášek 1 lžička

sladidlo

 

Krém:

 

ricotta 250 g

lučina linie 150 g

protein vanilka 40 g


Postup:

 

Uvaříme dýni Hokkaido a rozmixujeme na hladké pyré. Hrušky oloupeme a také rozmixujeme na pyré.

 

Smícháme obě pyré s moukou a vejci (bílky můžeme vyšlehat zvlášť, aby bylo těsto více nadýchané), okořeníme a osladíme dle chuti. Koření jsem volila skořici, badyán, muškátový oříšek, zázvor, pomerančovou/citronovou kúru.

 

Těsto řidší konzistence vlejeme do kulaté silikonové formy a upečeme (cca 30 min. na 200 stupňů.

 

Krém z ricotty, Lučiny a proteinu natřeme na vychlazený korpus.

Rozřízneme na půl a položíme obě části na sebe, aby byl dort vyšší (vznikne nám pak půlka dortu).

 

Lze tedy udělat buď z jedné dávky a korpus rozříznout, nebo uděláme korpusy 2 a budeme mít celý dort ze čtyř vrstev. Nezapomeňte potom zdvojnásobit i množství krému.

 

Dort můžeme pocákat roztopenou čokoládou a dozdobit oříšky.

Nákupní košík
Přejít nahoru