Žít s chutí

Divoký losos s batátovými hranolkami

Divoký losos s batátovými hranolkami

Co budete potřebovat:
Filet z lososa s kůží
Batáty (sladké brambory)
Lžička olivového oleje
Citron
Koření na ryby

Postup:
1. Lososa před vložením do trouby pokapeme kvalitním olivovým olejem a posypu bylinkami.

2. Pečeme na pečícím papíru na zhruba 180 stupňů (celkově zhruba 25-30 minut).

3. Jako přílohu mám v oblibě batátové hranolky. Batátu (sladkou bramborou) nakrájíme do tvaru hranolek, přidáme na plech k rybě (zhruba po 10 minutách pečení ryby). Posypeme je sladkou paprikou a zakápneme olivovým olejem.

4. Pak už pečeme společně s lososem, na posledních 10 minut teplotu trouby zvýšíme na 200 stupňů, ať se vytvoří křupavá kůrčička.

5. Podávat můžeme třeba se spařeným baby špenátem a kouskem citronu.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru