Co budete potřebovat:
Filet z lososa s kůží
Batáty (sladké brambory)
Lžička olivového oleje
Citron
Koření na ryby
Postup:
1. Lososa před vložením do trouby pokapeme kvalitním olivovým olejem a posypu bylinkami.
2. Pečeme na pečícím papíru na zhruba 180 stupňů (celkově zhruba 25-30 minut).
3. Jako přílohu mám v oblibě batátové hranolky. Batátu (sladkou bramborou) nakrájíme do tvaru hranolek, přidáme na plech k rybě (zhruba po 10 minutách pečení ryby). Posypeme je sladkou paprikou a zakápneme olivovým olejem.
4. Pak už pečeme společně s lososem, na posledních 10 minut teplotu trouby zvýšíme na 200 stupňů, ať se vytvoří křupavá kůrčička.
5. Podávat můžeme třeba se spařeným baby špenátem a kouskem citronu.
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"
Number of items in cart: 0
Abych vám poskytla co nejlepší služby, používám k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory známé jako cookies. Souhlas s těmito technologiemi mi umožní zpracovávat údaje.