Žít s chutí

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Sladký borůvkový cheesecake, co opravdu chutná a přitom se z něj nepřibírá? Je tu pro vás!

 

Na korpus:


datle sušené vypeckované 50 g

kokosový olej 20 g

kokosový cukr 20 g
mandle mleté 150 g

vlašské ořechy mleté 50 g

kakao holandské 2 lžičky

 

Na náplň:

řecký jogurt 0 % tuku 300 g

javorový sirup 3 lžíce

tvaroh nízkotučný 250 g

vanilkový lusk

 

Na dozdobení:

 

borůvky 200 g

stévie

dortové želé (prášek) 10 g


Postup:


Datle rozmixujeme a smícháme společně s ostatními surovinami. Směs vymačkáme do formy vyložené pečícím papírem. (Průměr cca 20 cm).

Následně utřeme jogurt s tvarohem a stévií (malou lžičku práškové nebo pár kapek tekuté – sladí opravdu dost), dochutíme vanilkovým luskem, který nakrájíme na malé kousky a nalijeme na korpus.

Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nebude náplň držet pevný tvar.

Nakonec dáme vařit borůvky s želatinou a vodou, ve které jsme namáčeli želatinu. (1 dortové želé cca 10 g smícháme se 100 ml vody). Dosladíme stévií a naneseme na vychlazený korpus. Necháme vychladit.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru