

Borůvkový cheesecake
Sladký borůvkový cheesecake, co opravdu chutná a přitom se z něj nepřibírá? Je tu pro vás!
Na korpus:
datle sušené vypeckované 50 g
kokosový olej 20 g
kokosový cukr 20 g
mandle mleté 150 g
vlašské ořechy mleté 50 g
kakao holandské 2 lžičky
Na náplň:
řecký jogurt 0 % tuku 300 g
javorový sirup 3 lžíce
tvaroh nízkotučný 250 g
vanilkový lusk
Na dozdobení:
borůvky 200 g
stévie
dortové želé (prášek) 10 g
Postup:
Datle rozmixujeme a smícháme společně s ostatními surovinami. Směs vymačkáme do formy vyložené pečícím papírem. (Průměr cca 20 cm).
Následně utřeme jogurt s tvarohem a stévií (malou lžičku práškové nebo pár kapek tekuté – sladí opravdu dost), dochutíme vanilkovým luskem, který nakrájíme na malé kousky a nalijeme na korpus.
Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nebude náplň držet pevný tvar.
Nakonec dáme vařit borůvky s želatinou a vodou, ve které jsme namáčeli želatinu. (1 dortové želé cca 10 g smícháme se 100 ml vody). Dosladíme stévií a naneseme na vychlazený korpus. Necháme vychladit.

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"