Žít s chutí

Boloňské špagety s mletým masem

Boloňské špagety s mletým masem

Recept na boloňské špagety je velmi žádaným. Každý si je zvládne připravit a navíc svědčí i Vašemu zdraví.

Co budete potřebovat na 2 porce:

200 gramů hovězího mletého masa
Lžička olivového oleje
Cibule
200 ml hovězího vývaru
Plechovka krájených loupaných rajčat
2 větší mrkve
2 stroužky česneku
Sůl
Pepř
Oregano
Čerstvá bazalka
Celozrnné špagety
Parmezán na posypání

Postup:
1. Na rozehřátém olivovém oleji restujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.

2. Přidáme mleté hovězí maso (ideální do 10 % tuku). Jakmile se maso zatáhne, podlijeme malou sklenicí vody nebo hovězího vývaru. Přidáme plechovku krájených loupaných rajčat, najemno nastrouhané mrkve a lžičku rajčatového protlaku (používám v tubě). Zhruba 10-15 minut dusíme pod pokličkou.

3. Mezitím uvaříme v osolené vodě celozrnné špagety (celozrnné špagety obsahují více živin a vlákniny, ale můžete použít i klasické bílé). Aby se špagety neslepovaly, doporučuji do vroucí vody přidat lžičku olivového oleje.

4. Maso ochucujeme až nakonec. Použijeme sůl, pepř, slisovaný 1-2 stroužky česneku. Přidáme sušenou nebo čerstvou bazalku a případně špetku oregana.

5. Posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru