![](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/04/Vajecna-omeleta-se-spenatem-kopie-300x225.jpg)
![](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/04/IMG_6448-1024x768.jpg)
Boloňské špagety s mletým masem
Recept na boloňské špagety je velmi žádaným. Každý si je zvládne připravit a navíc svědčí i Vašemu zdraví.
Co budete potřebovat na 2 porce:
200 gramů hovězího mletého masa
Lžička olivového oleje
Cibule
200 ml hovězího vývaru
Plechovka krájených loupaných rajčat
2 větší mrkve
2 stroužky česneku
Sůl
Pepř
Oregano
Čerstvá bazalka
Celozrnné špagety
Parmezán na posypání
Postup:
1. Na rozehřátém olivovém oleji restujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.
2. Přidáme mleté hovězí maso (ideální do 10 % tuku). Jakmile se maso zatáhne, podlijeme malou sklenicí vody nebo hovězího vývaru. Přidáme plechovku krájených loupaných rajčat, najemno nastrouhané mrkve a lžičku rajčatového protlaku (používám v tubě). Zhruba 10-15 minut dusíme pod pokličkou.
3. Mezitím uvaříme v osolené vodě celozrnné špagety (celozrnné špagety obsahují více živin a vlákniny, ale můžete použít i klasické bílé). Aby se špagety neslepovaly, doporučuji do vroucí vody přidat lžičku olivového oleje.
4. Maso ochucujeme až nakonec. Použijeme sůl, pepř, slisovaný 1-2 stroužky česneku. Přidáme sušenou nebo čerstvou bazalku a případně špetku oregana.
5. Posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.
![Picture of Michaela Sedláčková](https://zitschuti.cz/wp-content/uploads/2024/03/tisk-6804-kopie-e1710717762943-209x300.jpg)
Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"