Žít s chutí

Banánový mugcake

Banánový mugcake

Banánový mugcake

Základními surovinami pro snídaňový mugcake jsou kousek ovoce, ovesné vločky a vejce. Většinou se setkáváme s výběrem banánu, jablka nebo v letních měsících třeba jahod.

Co budete potřebovat:
1 zralý banán
1 vejce
40 g ovesných vloček
1/3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
Špetka skořice
Lžička ořechového másla
Goji (kustovnice čínská) a ořechy na dozdobení

Postup přípravy:
1. Rozmačkáme banán vidličkou, přidáme vajíčko, ovesné vločky, kypřící prášek (nemusíte ho používat, plní lehce nadýchanější funkci mugcaku) a nasekanou hořkou čokoládu. Dochutíme skořicí.

2. Dáme zapéct do mikrovlnky na 2,5 minuty (vyzkoušejte-čím déle to necháte, tím sušší mugcake bude) nebo na 15 minuty do trouby na 180 stupňů.

3. Nakonec přidáme lžičku ořechového másla (např. kešu), přidáme ořechy, goji, posypeme ještě skořicí a servírujeme s bílým jogurtem.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru