

Špagety s česnekovo-parmezánovým pestem
Každý máme občas chuť na pořádnou tortillu. Připravte ji doma bez zdlouhavých příprav. Jednoduše a dokonce zdravě. Je to nesmírně jednoduché a ocení celá rodina – tortilly s mletým masem jsou prostě osvědčená klasika!
Co budete potřebovat na zhruba 2 porce:
Špagety (ideálně celozrnné)
Nasekaná chilli paprička
Hrstka loupaných mandlí na plátky
10 gramů parmezánu
Na pesto:
90 gramů parmezánu
70 gramů mandlí blanšírovaných
3 stroužky česneku
Citronová kůra
Lžička dijonské hořčice
30 ml olivového oleje
Sůl
Pepř
Polníček
Postup:
1. Špagety uvaříme al dente ve vroucí vodě.
2. Připravíme pesto. Nejprve krátce rozmixujeme mandle s parmazánem. Poté přidáme 3 stroužky česneku, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z půlky citronu, lžičku dijonské hořčice a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem.
3. Uvařené špagety smícháme s česnekovým pestem a polníčkem.
4. Podáváme posypané strouhaným parmazánem, nasekanou sušenou chilli papričkou a plátky mandlí.

Michaela Sedláčková
"Objevte se mnou, že jídlo může být zdrojem radosti a přitom pevným pilířem našeho zdraví!"