Žít s chutí

Vepřová panenka s medovo-hořčičnou omáčkou

Vepřová panenka s medovo-hořčičnou omáčkou

Tenká křupavá vrstva na povrchu a uvnitř nádherně šťavnatá. Asi tak bych popsala tenhle recept na vepřovou panenku. Miluju kombinaci dijonské hořčice a medu, a tak věřím, že zachutná i vám.

Co budete potřebovat:
Vepřová panenka
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice 
3 stroužky česneku
Sůl  
Pepř  
Lžička rozmarýnu  
Lžička majoránky
Pár kapek citronové šťávy  
200 ml zeleninového vývaru nebo vody
Brambory 
2 mrkve
1 petržel

Postup:
1. Panenku nejprve očistíme od přebytečných blan. V misce smícháme olivový olej, med, hořčici, slisovaný česnek, sůl, pepř a bylinky (nasekané čerstvé nebo sušené) a pár kapek citronové šťávy.

2. Očištěnou panenku potřeme směsí a dáme uležet na 30-60 minut do chladu. Nechat panenku uležet není úplnou nutností, ale čím víc se uleží, tím krásněji provoní marinádou.

3. Potom rozehřejeme troubu na 170 stupňů a nakrájíme na drobné kostičky kořenovou zeleninu dle chuti – mrkev, petržel, klidně i kousek celeru.

4. Rozpálíme pánev (vhodnou do trouby), na které zprudka marinovanou panenku opečeme ze všech stran. Podlijeme sklenicí vody, zasypeme nakrájenou zeleninou a vložíme do trouby. Pečeme zhruba na 20 minut.

5. Přidejte rovnou i plech s nakrájenými bramborovými dukátky. Skvěle se hodí ale jakkoliv upravený brambor.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru