Žít s chutí

Dýně zapečená s mletým masem

Dýně zapečená s mletým masem

Dýně zapečená s mletým masem. Jídlo, které svou přípravou je velmi rychlé a nenáročné. Hodí se také pro děti, dětskou verzi vám brzy připravím zvlášť. Zapečenou dýni s mletým masem ocení ve svém jídelníčku ženy i muži, řekla bych, že to je jedno z těch vděčných jídel.

Co budete potřebovat:
400 ml polotučného mléka
3 stroužky česneku
Lžička hořčičného semínka
Lžíce řepkového oleje
400 g hovězího masa zadního
1 menší
Cibule
Sůl
Pepř
Provensálské bylinky
Rýže

Postup:
1. Nejprve zahřejeme na mírném ohni mléko, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek (2-3 stroužky), malou lžičku tymiánu a lžičku hořčičných semínek. Pár minut prohříváme.

2. Pečící mísu vymažeme řepkovým olejem. Mleté maso osolíme, opepříme a vložíme do mísy.

3. Dýni hokkaido pořádně umyjeme (nemusíme loupat slupku) a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na plátky a vše vložíme do mísy k masu a promícháme. Posypeme provensálskými bylinkami a případně dosolíme, dopepříme.

4. Nakonec vše zalijeme ohřátým připraveným mlékem s česnekem, tymiánem a hořčičným semínkem. Dáme péct zhruba na 180 stupňů přibližně 35-40 minut.

5. Skvěle se hodí s jasmínovou rýží.

Nákupní košík
  • Your cart is empty.
Přejít nahoru